به گزارش همشهریآنلاین به نقل از میزان، مینو محرز عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا در خصوص فوت ۳ نفر از هموطنان بر اثر ابتلا به کرونا گفت: تاثیر واکسن روی اومیکرون کم است و از این رو دریافت نوبت سوم واکسن ضروری است چراکه هر چه میزان آنتیبادی و مصونیت در برابر ویروس بیشتر باشد، احتمال ابتلای خفیفتر بالاتر است.
وی ضمن اشاره به اینکه هنوز میلیونها نفر در کشور دز سوم واکسن کووید را دریافت نکردهاند، ادامه داد: هنگامی که موارد ابتلا به اومیکرون افزایش یابد و زمینه هم فراهم باشد امکان مرگومیر ناشی از ابتلا به این سویه هم وجود دارد. کشورهای اروپایی و آمریکا که موارد ابتلا به اومیکرون در آنها بسیار زیاد است، با موارد بستری چندانی مواجه نیستند، چرا که درصد بالایی از مردم این کشورها ۳ نوبت واکسن خود را دریافت کردهاند.
این متخصص بیماریهای عفونی با بیان اینکه رعایت فاصله فیزیکی، استفاده از ماسک و شستوشوی مداوم دستها و همچنین تزریق نوبت سوم واکسن کرونا از اصول مهم پیشگیری از ابتلا به اومیکرون و نوع شدید این بیماری است، افزود: خوشبختانه این سویه برخلاف دلتا چندان سبب درگیری ریوی نمیشود و بیشتر در دستگاه تنفسی فوقانی باقی میماند و به همین دلیل قدرت سرایت بسیار بالایی دارد.
عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا در پاسخ به این سوال که با توجه به افزایش موارد ابتلا به اومیکرون در کشور آیا میتوانیم بگوییم موج ششم آغاز شده است، توضیح داد: ما وارد موج جدید شدیم و تقریبا طی ۳ تا ۴ هفته آینده به پیک میرسیم.
این پزشک متخصص در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه در حال حاضر ویروس غالب در کشور اومیکرون است یا دلتا اظهار کرد: از آنجایی که ما تمام موارد مثبت کووید را از نظر ابتلا به اومیکرون مورد بررسی قرار نمیدهیم چندان امکان اظهار نظر در این باره وجود ندارد، اما به طور کلی در دنیا همهگیری سویه دلتا سپری شده است و در کشور ما هم فعلا نمیتوان گفت همه موارد اومیکرون هستند، اما هماکنون این سویه در حال گرفتن جای دلتاست.
نظر شما